Hét ICT Team van OBI is op zoek naar jou!

Wil jij werken bij het leukste ICT-team van Brabant? Wij zijn opzoek naar een leergierige systeembeheerder die graag mensen helpt.

Jouw profiel

Als ICT servicedesk medewerker ben je de spin in het web en ondersteun je klanten van OBI met ICT gerelateerde vraagstukken of storingen.
Na enkele maanden ervaring zul je een ‘spin in het web’ functie te ontwikkelen, waarbij je rechtstreeks zaken gaat overleggen (en eventueel escaleren) bij senior systeembeheerders, directie, collega’s of klanten.

Je helpt klanten met systeembeheer werkzaamheden door telefonische ondersteuning of afhandeling van werkzaamheden die per e-mail binnenkomen. Je wordt hierin ondersteund door ervaren systeembeheerders.
Systeembeheer werkzaamheden verricht je op afstand vanaf het kantoor van OBI of vanaf thuis. Je helpt de klanten door het overnemen van het bureaublad, per telefoon, per e-mail, of op locatie bij de klant.

Voldoening en verantwoordelijkheid in je werk vinden wij belangrijk. We streven ernaar om je zoveel mogelijk op locatie kennis te laten maken met de klanten zodat je weet wie je helpt en dat klanten andersom weten wie ze aan de lijn krijgen. De vragen van de gebruikers zijn verschillend; van problemen met het versturen van e-mail, verloren documenten tot problemen met het terugzetten van een back-up.

 • Aanspreekpunt voor de gebruikers omtrent IT gerelateerde vragen en problemen
 • 1e en 2e lijns helpdesk ondersteuning
 • Opstellen en verbeteren van documentatie
 • Controle van ons monitoringsysteem
 • Tickets registreren en statussen daarvan bijhouden in ons systeem
 • Werkoverleg met team en leidinggevende
 • Installatie werkzaamheden van computers of routers op locatie of bij OBI
 • Aannemen en afhandeling binnenkomende goederen, zoals servers, Wifi Accesspoints, laptops, etc..

 

Groei en ontwikkeling

Persoonlijke doelstellingen en begeleiding

Wie wil groeien krijgt bij OBI daar alle kans toe. Als junior systeembeheerder ga je samen met je leidinggevende je doelstellingen bepalen en daaraan een leertraject koppelen, waardoor je overzicht hebt in je vooruitgang. Uiteraard evalueer je regelmatig met je begeleider en kun je zo heel doelgericht de vakkennis opdoen die jouw voorkeur heeft. 

Onbeperkt leren met trainingen van LinkedIn Learning en Goodhabitz 

Omdat wij bij OBI vinden dat je altijd moet blijven groeien en leren, geven we onze medewerkers de kans om gebruik te maken van LinkedIn Learning én Goodhabitz.
LinkedIn learning is een online platform waar je diverse technische Microsoft-training
en kunt volgen, zoals bijvoorbeeld MCSA. Goodhabitz helpt je je softskills te trainen zoals time-management, communiceren, leiderschap, klantgerichtheid, etc.
Natuurlijk betaalt OBI je certificaten.

Doorgroeien naar nieuwe functie

Als je wil doorgroeien naar een medior of zelfs senior systeembeheerder, dan kan dat!
Als junior systeembeheerder
start je op de servicedesk. Als je ingewerkt bent zul je onder begeleiding van een senior systeembeheer stap voor stap steeds meer taken en verantwoordelijkheid krijgen. Je moet hier denken aan het werken bij klanten op locatie, het installeren van computernetwerken en het geven van advies aan klanten (consultancy). 

Onze Arbeidsvoorwaarden

 • Aantal uur per week: 40 uur is een pre, parttime is mogelijk;
 • Salaris: Marktconform naar ervaring;
 • Stand-by dienst: Nee (Nog niet,  in de toekomst kunnen we dit mogelijk wel aan je vragen, hier staat dan een vergoeding tegenover);
 • Vakantiedagen: 25;
 • Laptop: ja;
 • Cursusbudget voor trainingen;
 • Gezellige borrels en etentjes met de collega’s.

Ervaring die wij van je vragen (must haves)

 • Minimaal 3 jaar werk ervaring;
 • Beheren en installeren van Windows werkstations, printers, routers, NAS apparaten, etc.;
 • Beheren van Microsoft (Office) 365;
 • Basis Windows- en netwerkkennis (TCP/IP, DHCP, Active Directory);
 • Je bent representatief en klantgericht. Je vindt het leuk om mensen te helpen.

Leuk als je ervaring hebt met:

 • Office 365
 • Linux;
 • Unit4, Afas, Exact en/of Accountview;
 • VMware ESX + Veeam back-up;
 • VoIP telefonie;
 • Powershell / Command line;
 • Active Directory

Jouw Talenkennis

 • Perfecte beheersing van Nederlandse taal:
  mondeling uitstekend, schriftelijk uitstekend

Ben jij de junior systeembeheerder
waar OBI naar op zoek is?

Wacht dan niet met solliciteren. We willen je graag ontmoeten. In real life of via Teams, dat is ons om het even.

Bel voor een afspraak Kennismaken via Teams?

Over OBI

OBI Automatisering en ISO Privacy Advies zijn onderdeel van de OBI ICT holding en zijn beide gevestigd op hetzelfde adres in Eindhoven-Geldrop. Ons team van beide bedrijven bestaat momenteel uit 13 man en samen ontzorgen wij onze klanten op gebied van ICT beheer en AVG/GDPR wetgeving.

Binnen OBI heerst een open en flexibele bedrijfscultuur. Wij vinden het belangrijk dat wij ons blijven ontwikkelen in ons vakgebied. Daarom is er binnen onze organisatie alle ruimte voor het volgen van trainingen, het bezoeken van congressen en het bijwonen van vakgerelateerde lezingen. Hierdoor zijn alle OBI-medewerkers specialisten op hun vakgebied.

OBI levert reeds 20 jaar ICT-diensten op basis van meerjarige contracten aan bedrijven binnen een straal van 50 km rondom Eindhoven, met een grootte van 20 tot 100 computerwerkplekken. Door de focus te leggen op een gerichte doelgroep kan OBI zijn klanten optimaal bedienen. Hierdoor hebben we door de jaren heen een trouwe klantenkring gecreëerd, waardoor de continuïteit gehandhaafd blijft.

Wij vinden het fijn om de “externe collega op de werkvloer” te zijn en daarom staan wij als team dan ook dicht bij onze klanten. Storingen lossen we samen op, maar we voorkomen ze liever door goed overleg samen en korte communicatielijnen.

“Ik heb OBI zelf 20 jaar geleden opgericht en ik sta in voor onze mensen en onze dienstverlening. We bieden maatwerk ICT-dienstverlening gebaseerd op standaard producten voor klanten in Noord-Brabant. Bij OBI werken nu 12 mensen en we zijn klaar voor de volgende stap om door te groeien. Om voorbereid te zijn op de toekomst ben ik altijd op zoek naar jonge enthousiaste systeembeheerders met ambitie.”
Roger Zweegers (Directeur)

Veel gestelde vragen

Kun je bij OBI ook parttime werken? 

Ja, dat kan, het heeft wel onze voorkeur dat je volle dagen werkt van 8.30u tot 17.00u. 

Hoe hoog is het salaris?  

Dat verschilt per functie en per niveau, maar je kunt ervan uit gaan dat je bij OBI bovengemiddeld verdient. Kom je van een ander ICT-bedrijf dan zit de kans dat je er qua salaris op vooruitgaat dik in. 

Krijg ik pensioen?  

Ja hoor, elke medewerker bij OBI met een tijdelijk of vast contract neemt deel aan onze collectieve pensioenregeling.

Kan ik ook thuiswerken?  

Uiteraard kan er thuis gewerkt worden. Vooral nu. Toch word je wel af en toe op kantoor verwacht om de samenwerking met je collega’s te bevorderen en zul je regelmatig bij klanten op bezoek gaan. 

Ik heb kinderen en heb af en toe een papa- of mamadag. Kan ik dan vanaf thuis werken? 

Dat kan, maar OBI gaat ervan uit dat je op zo’n moment de helft van de tijd voor je kinderen zorgt en de andere helft werktJe krijgt dan slechts 50% uitbetaald. 

Kan ik solliciteren via Teams?  

YES, dat vinden we fijnWe maken graag kennis met je via Teams. Mocht er een vervolggesprek komen dan verwachten we je wel bij OBI op kantoor.

Krijg ik een auto van de zaak? 

Als Servicedesk medewerker werk je voornamelijk vanaf OBI of vanaf thuis. Dus heb je nog geen auto nodig.
Later als je regelmatig bij klanten op bezoek gaat krijgt je als systeembeheerder wel
een auto van de zaak.
Oh.. en je kunt dan bij OBI voor de deur parkeren 😉

Kan ik vooraf kennismaken met iemand die al even bij OBI werkt om wat meer zicht op de werksfeer bij OBI te krijgen?  

Geen probleem. Je kennismakingsgesprek is altijd met onze directeur Roger Zweegers. Als je uitgenodigd wordt voor een tweede gesprek en je hebt behoefte aan een gesprek met iemand die al wat langer bij OBI werkt dan is dat geen enkel probleem

Kan ik in de avond kennismaken of op gesprek komen?  

Wij vinden het geen probleem om ‘s avonds af te spreken. 

Word jij onze nieuwe systeembeheerder?

Ben jij toe aan je volgende stap in je carrière en je hebt social skills? Dan voel jij je thuis bij ons. Bel of mail dan naar OBI Automatisering en vraag naar Roger Zweegers.
Bellen: 088-9008100
Mailen: roger@obi.nl

* Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. (Nee,  echt niet!)

Voor deze bedrijven werken wij