Cyber security awareness Eindhoven / Den Bosch

Uiteraard wilt u niet dat uw organisatie wordt getroffen door een cyberaanval waardoor u op kosten gejaagd wordt. Wist u dat de kosten voor cyber events in 2020 op 1,6 miljard euro wordt geschat? (bron: Hiscox) Een gigantisch bedrag. Daarom biedt ISO 27001 gecertificeerd ICT-bedrijf OBI uit Eindhoven cyber security awareness-trainingen aan om dit soort excessen tegen te gaan.

Door middel van simulatie van cyber-aanvallen met nep e-mail, korte maatwerkinstructievideo’s voor medewerkers die in de val lopen bij deze simulaties en aanvullende workshops zorgen wij ervoor dat uw organisatie gepantserd is tegen cyber-aanvallen.

Quote: “Onze klanten hoeven zich geen zorgen te maken over hun ICT. Dat doen wij bij OBI wel. Want ICT hoort te werken. Altijd. Overal.”

Voorkom een cyberaanval met een cyber security awareness-training voor uw medewerkers

Jarenlang ging het gros van alle corporate inspanningen voor een goede cyber-securitystrategie naar technische middelen. Firewalls, antivirusprogramma’s, antispam, et cetera. Omdat tegenwoordig deze middelen dusdanig efficiënt zijn, zoeken cybercriminelen naar een eenvoudigere manier om binnen te komen. U raadt het al; via uw medewerkers. Zij zijn tegenwoordig de zwakste schakel binnen uw organisatie.

Voor een vast bedrag per maand zorgt OBI door middel van cyber security awareness-trainingen dat uw medewerkers zelf cyberaanvallen afweren.

Productfolder

Het cyber security awareness totaalconcept van OBI

Om te zorgen dat uw medewerkers goed bewapend zijn tegen cybercriminaliteit heeft OBI een cyber security awareness totaal concept ontwikkeld. Dit concept houdt het volgende in:

 • Nep e-mail (phishing) simulaties
  Met behulp van een speciaal softwareprogramma dat nep e-mail simuleert en verstuurt naar de medewerkers, laten we hen in contact komen met alle mogelijke phishingvarianten.
 • Online-training
  Door middel van korte krachtige video’s krijgen medewerkers een efficiente training op maat.
 • Outlook ‘Nep e-mail knop’
  Met één klik op de ‘Nep e-mail knop’ kan een medewerker direct zien op het hier om een nep e-mail gaat of een echte. Indien er twijfels zijn kan hij of zij de hulp inschakelen met een van de security officers van OBI.
 • Bewustwording workshops
  Tijdens de workshop Cybercrime en Cyber Security Awareness worden verschillende groepen medewerkers binnen een organisatie bewuster gemaakt van cybercrime. Een aanvulling op de online-training waar nodig. Dit kan via Teams of op locatie.
 • Rapportage en evaluatie
  Periodiek zal er door OBI uitgebreide rapportering plaatsvinden op basis van gedragsanalyses per afdeling, ontvanger, functie en locatie. Op deze manier kan er met opdrachtgever worden afgestemd of er extra begeleiding nodig is voor een kwetsbare groep gebruikers of afdeling binnen de organisatie. Daarnaast kan de rapportage gebruikt worden om externe audits van de klant te ondersteunen als bewijslast.
 • ISO 27001
  OBI helpt organisaties voldoen aan cyber securitycertificeringen, zoals de ISO 27001-normen. Anti-phishingtraining vormt een belangrijke manier om de staat en evolutie van cyber security awareness maatregelen te evalueren en te verbeteren (PDCA). Bovendien draagt de online training module bij tot het behalen van de ISO-norm rond permanente bijscholing over informatiebeveiliging en maakt deze het makkelijk om de stand van zaken te meten, bij te houden, te documenteren en te verbeteren binnen de organisatie.
 • AVG/GDPR Privacy
  De AVG privacy wetgeving stelt dat organisaties technische en organisatorische maatregelen moeten nemen om de kans op datalekken te voorkomen. Dit Cyber Security Awareness programma valt onder de categorie organisatorische maatregelen.
Download de folder

Zo gaan we te werk!

Uw medwerkers een cyber security awareness-training bij ICT-bedrijf OBI uit Eindhoven laten volgen is heel eenvoudig. We gaan als volgt te werk:

Kick-off en onboarding van organisatie

 1. Kennismakingsgesprek (via Teams of op locatie);
 2. Demonstratie (via Teams);
 3. Offerte en akkoord;
 4. Setup simulatie software t.b.v. Cyber Security Awareness campagne Inclusief inrichten nep e-mail sjablonen, gebruikers aanmaken, rapportage inrichten;
 5. 0-meting met eerste simulatie van een nep e-mail aanval Meting van kennisniveau eindgebruikers door eerste ronde van nep e-mail simulatie;
 6. Evaluatie 0-meting met rapportage naar centrale contactpsersoon (via Teams);
 7. Kick-off Cyber Security Awareness campagne naar eindgebruikers Introductie naar eindgebruikers per e-mail via centrale contactpersoon opdrachtgever.

Awareness programma voor gebruikers

Onderstaand programma kan eenmalig op afroep worden ingezet óf als continue proces worden ingericht.

 1. Periodieke simulatie met nep e-mail aanval;
 2. Rapportage naar centrale contactpersoon (per e-mail);
 3. Periodieke evaluatie (via Teams) en bijsturen indien nodig;
 4. Nep e-mail aanval simulatie (geautomatiseerd) Frequentie: 12x per kwartaal;
 5. Nep e-mail aanval simulatie (maatwerk) Frequentie: 1x per jaar;
 6. Rapportage uitkomsten van simulatie Frequentie: 1x per maand;
 7. Rapportage evalueren en bespreken (via Teams) Frequentie: 1x per kwartaal;
 8. Workshop “Cyber Security en nep e-mail” (via Teams) Frequentie: 1x per kwartaal (vaker mogelijk op afroep);
 9. Online leerplatform met korte instructie video’s Frequentie: onbeperkt.
Bekijk onze folder

Tevreden klanten

Is uw server aan vervanging toe?

Kennismaken met ICT-bedrijf OBI? Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Bij u op locatie of via Teams. Zo’n kennismakingsgesprek ziet er ongeveer zo uit:

ICT updategesprek

 1. Kennismaken
 2. In kaart brengen van uw ICT situatie
 3. ICT update met de laatste ontwikkelingen die voor uw organisatie van toepassing zijn

Vervolggesprek

 1. QuickScan op uw ICT
 2. Second opinion op uw ICT
 3. Maatwerk advies op uw ICT

Bel of maak gebruik van ons terugbelformulier voor een kosteloos ICT-updategesprek, waarin u wordt bijgepraat over de laatste stand van zaken op ICT-gebied en systeembeheer.

Bel 088-9008100 Of wordt u liever teruggebeld?

20 jaar ervaring in ICT

 • "Wij kunnen altijd aankloppen bij OBI, zelfs al toen we nog geen klant waren. Zo zitten ze in elkaar, klantvriendelijkheid zit in hun DNA."

  Maarten Franken GOODHABITZ
 • "Betrokken directie en medewerkers staan dag en nacht voor ons klaar."

  Firas Daoud TAF
 • "OBI is altijd bereikbaar, stabiel en de snelheid waarmee problemen worden opgelost is goed."

  Frank van Spreuwel VAN SPREUWEL TRANSPORT
 • "Wij vinden OBI creatief en proactief en ze hebben ons een perfecte oplossing op maat geboden."

  Jeroen Smulders PHENOM-WORLD
 • "Onze oude IT-partner was vooral bezig met fouten oplossen en dacht niet mee. OBI doet dit wel. Wij zijn afhankelijk van onze automatisering. Op het moment dat onze server eruit zou liggen, zijn we volledig onthand.”

  Marcel Koehler SCHOOTEN ADVIES

Ons Team

Maak ook eens kennis met onze vakkundige en sociaalvaardige systeembeheerders. Zij zijn de ICT-professionals die dagelijks zorgen dat de ICT van onze klanten werkt.

Ons team