Een Introductie tot de NIS2 Wetgeving

De NIS2-richtlijn is een nieuwe wetgeving binnen de EU om de cyberweerbaarheid van de unie te verbeteren. Als opvolger van de oorspronkelijke NIS-richtlijn, breidt NIS2 de reikwijdte uit en introduceert het strengere vereisten voor een breder scala aan sectoren en digitale diensten. De nieuwe wet wordt naar verwachting eind 2024 van kracht en stelt zowel zorgplicht als meldplicht voor organisaties die onder de wet vallen.

Meer weten? Bel ons!

De Impact van NIS2 op Uw Organisatie

NIS2 brengt nieuwe verplichtingen met zich mee voor ‘essentiële’ en ‘belangrijke’ entiteiten, waaronder strengere beveiligingsmaatregelen, meldplichten voor cyberincidenten, en risicobeheerpraktijken. Afhankelijk van uw sector kan dit betekenen dat uw organisatie moet voldoen aan:

 • Verhoogde beveiligingseisen voor IT-systemen en netwerken.
 • Een verplichting om cyberincidenten binnen een bepaalde termijn te melden.
 • Strengere toezichts- en handhavingsregels.
Direct naar kennisdocument (pdf)
 • Volledige ICT outsourcing

  Volledige ICT outsourcing

  Met onze passie voor technologie en menselijke interactie willen we de standaard zetten in ICT-outsourcing, cybersecurity en compliance voor uw organisatie

  Meer informatie
 • Cyber Security Awareness

  Cyber Security Awareness

  In deze training leren we uw medewerkers cyberdreigingen herkennen en voorkomen. Natuurlijk in combinatie met phishing (nep e-mail) simulatie

  Meer informatie

Dit zeggen onze onze klanten over OBI

 • "Wij kunnen altijd aankloppen bij OBI, zelfs al toen we nog geen klant waren. Zo zitten ze in elkaar, klantvriendelijkheid zit in hun DNA."

  Maarten Franken GOODHABITZ
 • "Betrokken directie en medewerkers staan dag en nacht voor ons klaar. "

  Firas Daoud TAF
 • "Wij vinden OBI creatief en proactief en ze hebben ons een perfecte oplossing op maat geboden."

  Jeroen Smulders PHENOM-WORLD
 • "OBI is altijd bereikbaar, stabiel en de snelheid waarmee problemen worden opgelost is goed."

  Frank van Spreuwel PHENOM-WORLD
 • "Onze oude IT-partner was vooral bezig met fouten oplossen en dacht niet mee. OBI doet dit wel. Wij zijn afhankelijk van onze automatisering. Op het moment dat onze server eruit zou liggen, zijn we volledig onthand.”

  Marcel Koehler SCHOOTEN ADVIES

Welke Organisaties Vallen Onder de NIS2-Richtlijn?

De wet is van toepassing op grote en middelgrote organisaties in verschillende sectoren, zoals energie, transport, en gezondheidszorg. Micro- en kleine bedrijven zijn doorgaans uitgesloten, tenzij ze van cruciaal belang zijn voor de economie.

Klik hier voor de volledige PDF waarin uitgebreid wordt beschreven welke organisaties wel en niet onder de nieuwe NIS2 wetgeving vallen.

Een greep uit onze klanten

ICT outsourcen? Vanaf okt 2024 geldt de NIS2 richtlijn

Direct een afspraak

Hoe OBI U Kan Helpen

De tijd om te handelen is nu. Zorg ervoor dat uw organisatie voorbereid is op de NIS2-richtlijn en de uitdagingen die het met zich meebrengt. Neem contact op met OBI voor een gedetailleerde beoordeling van uw huidige staat van compliance en voor deskundige ondersteuning bij het maken van de noodzakelijke aanpassingen.

Onze diensten zijn specifiek ontworpen om organisaties te ondersteunen bij het voldoen aan de NIS2-vereisten door:

Gebruik ons terugbelformulier of bel direct naar 088 900 8100 om te beginnen met uw reis naar volledige NIS2-compliance.

Terugbelformulier

Verdiep uw kennis en neem geïnformeerde beslissingen

Ontdek meer over de NIS2 richtlijn en Compliance

Bij OBI begrijpen we het belang van goed geïnformeerd zijn. Daarom moedigen we u aan om zelf onderzoek te doen naar de cruciale aspecten van de NIS2 richtlijn en compliance. Hieronder vindt u links naar vier waardevolle bronnen die u kunnen helpen een dieper inzicht te krijgen in de materie en de uitdagingen waar uw organisatie mogelijk voor staat:

 1. Valt uw organisatie onder de CER en NIS2 richtlijnen?: Niet alle bedrijven en organisaties hoeven te voldoen aan de nieuwe NIS2 richtlijn. Bekijk op de website van het Digital Trust Center van de overheid of uw organisatie aan de nieuwe richtlijn moet voldoen vanaf oktober 2024.
  Tip: Er is ook een NIS2 zelfevaluatie tool op de website van de rijksoverheid.
 2. NIS2 Richtlijnen Explained: Een gedetailleerde uitleg over de NIS2-wetgeving en wat het betekent voor uw bedrijf in termen van compliance en beveiligingspraktijken op de website van de Digitale Overheid.
 3. Wat gaat de NIS2 richtlijn betekenen voor uw organisatie?: Alles wat u moet weten om u uw organisatie voor te bereiden op de NIS2 richtlijn op de website van het Nationaal Cyber Security Centrum van het ministerie van Justitie en Veiligheid.
 4. Uitleg over de NIS2 Risico analyse: Alles wat u moet weten over de NIS2 risico analyse en hoe u uw organisatie voorbereid op de NIS2 richtlijn op de website van het het Digital Trust Center van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Door uzelf te verdiepen in deze onderwerpen, kunt u beter begrijpen hoe OBI’s ICT Risico Beoordeling en onze andere diensten uw organisatie kunnen ondersteunen in het navigeren door het complexe landschap van cyberveiligheid en compliance. Neem voor meer informatie en advies op maat contact met ons op via ons terugbelformulier of bel direct naar 088 900 8100.