Wat is de Nieuwe NIS2 Wetgeving?

De NIS2-richtlijn is een EU-initiatief om de cyberbeveiliging in lidstaten te verbeteren. Het is de opvolger van de NIS-richtlijn (NIB) uit 2016 en focust op risico’s die netwerk- en informatiesystemen bedreigen. De nieuwe wet wordt naar verwachting eind 2024 van kracht en stelt zowel zorgplicht als meldplicht voor organisaties die onder de wet vallen.

Meer weten? Bel ons!

Bestuurlijke Aansprakelijkheid

Onder de NIS2-wetgeving worden bestuursleden hoofdelijk aansprakelijk als ze de regels niet naleven. Ze moeten ook bewust zijn van de cybersecuritymaatregelen die hun organisatie heeft genomen en of deze voldoen aan de wettelijke eisen.

Meldplicht, Datalekken en Boetes

De wet vereist dat organisaties incidenten en datalekken binnen 24 uur melden. Foutieve naleving kan leiden tot aanzienlijke boetes, variërend tot 10 miljoen euro of een percentage van de jaaromzet, afhankelijk van de classificatie van het bedrijf.

Direct naar kennisdocument (pdf)
 • Volledige ICT outsourcing

  Volledige ICT outsourcing

  Met onze passie voor technologie en menselijke interactie willen we de standaard zetten in ICT-outsourcing, cybersecurity en compliance voor uw organisatie

  Meer informatie
 • Cyber Security Awareness

  Cyber Security Awareness

  In deze training leren we uw medewerkers cyberdreigingen herkennen en voorkomen. Natuurlijk in combinatie met phishing (nep e-mail) simulatie

  Meer informatie

Dit zeggen onze onze klanten over OBI

 • "Wij kunnen altijd aankloppen bij OBI, zelfs al toen we nog geen klant waren. Zo zitten ze in elkaar, klantvriendelijkheid zit in hun DNA."

  Maarten Franken GOODHABITZ
 • "Betrokken directie en medewerkers staan dag en nacht voor ons klaar. "

  Firas Daoud TAF
 • "Wij vinden OBI creatief en proactief en ze hebben ons een perfecte oplossing op maat geboden."

  Jeroen Smulders PHENOM-WORLD
 • "OBI is altijd bereikbaar, stabiel en de snelheid waarmee problemen worden opgelost is goed."

  Frank van Spreuwel PHENOM-WORLD
 • "Onze oude IT-partner was vooral bezig met fouten oplossen en dacht niet mee. OBI doet dit wel. Wij zijn afhankelijk van onze automatisering. Op het moment dat onze server eruit zou liggen, zijn we volledig onthand.”

  Marcel Koehler SCHOOTEN ADVIES

Welke Organisaties Vallen Onder de NIS2-Richtlijn?

De wet is van toepassing op grote en middelgrote organisaties in verschillende sectoren, zoals energie, transport, en gezondheidszorg. Micro- en kleine bedrijven zijn doorgaans uitgesloten, tenzij ze van cruciaal belang zijn voor de economie.

Klik hier voor de volledige PDF waarin uitgebreid wordt beschreven welke organisaties wel en niet onder de nieuwe NIS2 wetgeving vallen.

Een greep uit onze klanten

Welke Maatregelen Moeten Organisaties Nemen?

Hoewel het specifieke beveiligingsmaatregelen nog onduidelijk zijn, richt de NIS2 zich op een breed scala aan aspecten, waaronder risicoanalyse, incidentbeheer, en cybersecurity training.

Voor een gedetailleerde uitleg, raadpleeg onze volledige PDF.

Bel of maak gebruik van ons terugbelformulier voor een kosteloos ICT-updategesprek, waarin u wordt bijgepraat over de laatste stand van zaken op ICT-gebied en systeembeheer.

Wij vertellen u graag meer over: De nieuwe NIS2 wetgeving en wat dit betekent voor uw organisatie, De AVG privacy wetgeving, De grootste uitdagingen voor organisaties op gebied van cyber security of een introductie in de OBI ICT scan, NIS2 scan en de AVG scan

 

Direct een afspraak