fbpx

Hét ICT Team van OBI is op zoek naar jou!

Wil jij werken bij het leukste ICT-team van Brabant? Wij zijn opzoek naar een leergierige, zeer sociale systeembeheerder die graag mensen helpt.

Jouw profiel

Als Junior/medior Systeembeheerder bij OBI Automatisering krijg je een aantal klanten toegewezen en ben je onder leiding van een Senior systeembeheerder samen verantwoordelijk voor het totale computernetwerk. Deze netwerken zijn voornamelijk gebaseerd op Microsoft Windows server en cliënt, maar ook Apple apparatuur.

Jouw focus zal in het begin voornamelijk op werkplekbeheer zijn. Jouw taken hebben vooral betrekking op ondersteuning van medewerkers van onze klanten. Je werkt voornamelijk op afstand vanuit ons kantoor. Indien nodig ga je naar de klant om daar de nodige werkzaamheden uit te voeren.
Je hebt veel persoonlijk contact met je klanten. Daarom ben je klantgericht en stressbestendig en wordt er van je verwacht dat je communicatief vaardig bent zowel in spraak als in schrift.

Je hebt de ambitie om je te ontwikkelen naar senior systeembeheerder. Wij zullen jou leren hoe je zelfstandig volledige computernetwerken kunt ontwerpen, installeren en beheren bij de klant op locatie of vanuit een datacenter.
Indien je de ambitie en de skills hebt, zul je op termijn ook klanten gaan adviseren.

Groei en ontwikkeling

Persoonlijke begeleiding

Als junior systeembeheerder start je op de servicedesk. Als je ingewerkt bent zul je onder begeleiding van een senior systeembeheer stap voor stap steeds meer taken en verantwoordelijkheid krijgen. Je moet hier denken aan het werken bij klanten op locatie, het installeren van computernetwerken en het geven van advies aan klanten (consultancy). 

Persoonlijke doelstellingen

Wie wil groeien krijgt bij OBI daar alle kans toe. Als junior systeembeheerder ga je samen met je leidinggevende je doelstellingen bepalen en daaraan een leertraject koppelen, waardoor je overzicht hebt in je vooruitgang. Uiteraard evalueer je regelmatig met je begeleider en kun je zo heel doelgericht de vakkennis opdoen die jouw voorkeur heeft. 

Onbeperkt leren met LinkedIn Learning

Omdat wij bij OBI vinden dat je altijd moet blijven groeien en leren, geven we onze medewerkers de kans om gebruik te maken van LinkedIn Learning. Een online platform waar je diverse technische Microsoft-trainingen kunt volgen, zoals bijvoorbeeld MCSA. Samen met de begeleiding van een senior en de werkervaring die je in het veld opdoet kun ook jij snel een senior systeembeheerder worden. 

Onze Arbeidsvoorwaarden

 • Aantal uur per week: 40 uur is een pre;
 • Salaris: Marktconform naar ervaring;
 • Stand-by dienst: ja (1 week per maand van 7.00u tot 22.00u) tegen ruime vergoeding óf sparen voor extra vakantiedagen;
 • Vakantiedagen: 25;
 • Laptop: ja;
 • Auto van de zaak: ja;
 • Vergoeding mobiele telefoon: ja;
 • Cursusbudget voor trainingen;
 • Gezellige borrels en etentjes met de collega’s.

Ervaring die wij van je vragen (must haves)

 • Minimaal 1 jaar werk ervaring of relevante certificeringen (Microsoft client / server);
 • Beheren en installeren van:
  Windows clients
  Windows servers (o.a. AD, DNS, DHCP)
  Exchange servers;
 • Basis netwerkkennis (TCP/IP, DHCP, VLAN’s);
 • Je bent representatief en klantgericht. Je vindt het leuk om mensen te helpen.

Leuk als je ervaring hebt met:

 • Linux;
 • Unit4, Afas, Exact en/of Accountview;
 • VMware ESX + Veeam back-up;
 • VoIP telefonie;
 • Powershell / Command line;
 • SAN’s, NAS, switches, routers en firewalls.

Jouw Talenkennis

 • Perfecte beheersing van Nederlandse taal:
  mondeling uitstekend, schriftelijk uitstekend

Ben jij de junior systeembeheerder
waar OBI naar op zoek is?

Wacht dan niet met solliciteren. We willen je graag ontmoeten. In real life of via Teams, dat is ons om het even.

Bel voor een afspraak Kennismaken via Teams?

Over OBI

OBI Automatisering en ISO Privacy Advies zijn onderdeel van de OBI ICT holding en zijn beide gevestigd op hetzelfde adres in Eindhoven-Geldrop. Ons team van beide bedrijven bestaat momenteel uit 13 man en samen ontzorgen wij onze klanten op gebied van ICT beheer en AVG/GDPR wetgeving.

Binnen OBI heerst een open en flexibele bedrijfscultuur. Wij vinden het belangrijk dat wij ons blijven ontwikkelen in ons vakgebied. Daarom is er binnen onze organisatie alle ruimte voor het volgen van trainingen, het bezoeken van congressen en het bijwonen van vakgerelateerde lezingen. Hierdoor zijn alle OBI-medewerkers specialisten op hun vakgebied.

OBI levert reeds 20 jaar ICT-diensten op basis van meerjarige contracten aan bedrijven binnen een straal van 50 km rondom Eindhoven, met een grootte van 20 tot 100 computerwerkplekken. Door de focus te leggen op een gerichte doelgroep kan OBI zijn klanten optimaal bedienen. Hierdoor hebben we door de jaren heen een trouwe klantenkring gecreëerd, waardoor de continuïteit gehandhaafd blijft.

Wij vinden het fijn om de “externe collega op de werkvloer” te zijn en daarom staan wij als team dan ook dicht bij onze klanten. Storingen lossen we samen op, maar we voorkomen ze liever door goed overleg samen en korte communicatielijnen.

“Ik heb OBI zelf 20 jaar geleden opgericht en ik sta in voor onze mensen en onze dienstverlening. We bieden maatwerk ICT-dienstverlening gebaseerd op standaard producten voor klanten in Noord-Brabant. Bij OBI werken nu 12 mensen en we zijn klaar voor de volgende stap om door te groeien. Om voorbereid te zijn op de toekomst ben ik altijd op zoek naar jonge enthousiaste systeembeheerders met ambitie.”
Roger Zweegers (Directeur)

Veel gestelde vragen

Kun je bij OBI ook parttime werken? 

Ja, dat kan, maar onze voorkeur gaat ernaar uit dat je fulltime werkt. Vier volle dagen is echter geen probleem. 

Hoe hoog is het salaris?  

Dat verschilt per functie en per niveau, maar je kunt ervan uit gaan dat je bij OBI bovengemiddeld verdient. Kom je van een ander ICT-bedrijf dan zit de kans dat je er qua salaris op vooruitgaat dik in. 

Krijg ik pensioen?  

Ja hoor, elke medewerker bij OBI met een tijdelijk of vast contract neemt deel aan onze collectieve pensioenregeling.

Kan ik ook thuiswerken?  

Uiteraard kan er thuis gewerkt worden. Vooral nu. Toch word je wel af en toe op kantoor verwacht om de samenwerking met je collega’s te bevorderen en zul je regelmatig bij klanten op bezoek gaan. 

Ik heb kinderen en heb af en toe een papa- of mamadag. Kan ik dan vanaf thuis werken? 

Dat kan, maar OBI gaat ervan uit dat je op zo’n moment de helft van de tijd voor je kinderen zorgt en de andere helft werktJe krijgt dan slechts 50% uitbetaald. 

Kan ik solliciteren via Teams?  

YES, dat vinden we fijnWe maken graag kennis met je via Teams. Mocht er een vervolggesprek komen dan verwachten we je wel bij OBI op kantoor.

Krijg ik een auto van de zaak? 

Omdat je regelmatig bij klanten op bezoek gaat krijgt je als systeembeheerder een auto van de zaak.
Oh.. en je kunt bij OBI voor de deur parkeren 😉

Kan ik vooraf kennismaken met iemand die al even bij OBI werkt om wat meer zicht op de werksfeer bij OBI te krijgen?  

Geen probleem. Je kennismakingsgesprek is altijd met onze directeur Roger Zweegers. Als je uitgenodigd wordt voor een tweede gesprek en je hebt behoefte aan een gesprek met iemand die al wat langer bij OBI werkt dan is dat geen enkel probleem

Kan ik in de avond kennismaken of op gesprek komen?  

Wij vinden het geen probleem om ‘s avonds af te spreken. 

Word jij onze nieuwe systeembeheerder?

Ben jij toe aan je volgende stap in je carrière en je hebt social skills? Dan voel jij je thuis bij ons. Bel of mail dan naar OBI Automatisering en vraag naar Roger Zweegers.
Bellen: 088-9008100
Mailen: roger@obi.nl

* Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. (Nee,  echt niet!)

Voor deze bedrijven werken wij