“Wie niet kiest, wordt niet gekozen.”

Roger Zweegers

Roger Zweegers is onze directeur. Hij begon OBI, samen met Maarten Franken van GoodHabitz als stille vennoot, heel toepasselijk op de digitale datum 01-01-01 (2001). “Daar komt ook de naam OBI vandaan. Nulletjes en eentjes zijn bits, acht bits zijn een byte. Een nul, een acht en een één. 081. Met wat creativiteit kun je daar het woord OBI van maken. En om in die stijl te blijven: Ons eigen magazine dat we jaarlijks uitbrengen heet Bits&Bytes. 

Als directeur vind ik het belangrijk dat mijn medewerkers met plezier naar hun werk gaan.”

Het moet van twee kanten matchen

“Toen ik met OBI begon pakten we alles aan; intranet, websites, systeembeheer en webhosting. Nu, 20 jaar later, doen we nog maar één ding; Systeembeheer voor klanten met 20 tot 200 werkplekken. Ik ben van mening dat wie niet kiest, niet wordt gekozen. Wij kiezen met OBI voor bedrijven van eerdergenoemde grootte. Dat betekent dat we niet afhankelijk zijn van enkele grote opdrachtgevers. 

“Een typische nieuwe klant van OBI heeft 85 werkplekken en kiest voor ons omdat zij ontevreden zijn over het oude ICT-bedrijf. De klacht die we vaak te horen krijgen is dat het huidige ICT-bedrijf niet meedenkt, laat staan dat ze proactief over toekomstige problemen meedenken. En dat is nu juist wat onze doelgroep wil; doorgroeien met het bedrijf zonder zich zorgen te maken of hun ICT wel meegroeit. Doordat wij bij OBI de juiste processen implementeren zijn wij de meeste problemen voor. Dat doen we niet alleen met periodieke evaluaties, maar ook door de juiste mensen aan te nemen die goed kunnen communiceren en bij wie dienstverlening hoog in het vaandel staat. Niet voor niets is onze lijfspreuk ‘OBI zorgt dat ICT werkt. Altijd. Overal’.” 

Een echte Brabander

In zijn vrije tijd is Roger een fervent zeiler. “Ik zeil het liefst op de Middellandse Zee. Dat hebben we trouwens ook een keer met alle medewerkers van OBI gedaan. Een geweldige ervaring. Ik geniet intens op zo’n moment als iedereen het naar zijn zin heeft. Daarnaast droom ik er nog altijd van om een keer zeilend de Atlantische Oceaan over te steken.  

Als heuse Brabander drinkt Roger graag op vrijdagmiddag een biertje met vrienden en vindt hij het heerlijk om tijdens de lunch op een terrasje met klanten, vrienden en collegate vergaderen, discussiëren en te lachen“Maar ik wil wel graag fit blijven. Daarom loop ik een paar keer per week hard. Ik vind het lekker om door de bossen rondom Eindhoven te rennen en mijn hoofd leeg te maken.” 

Worstenbroodjes Challenge 

“Een tijdje terug kwam mijn collega Sjakkie met het grappige idee om een Worstenbroodjes Challenge te starten. Daar hebben we een jaar lang plezier van gehad. Van die vrijblijvende competitie op de werkvloer houd ik, het is goed voor de teamspirit en geeft aan dat de sfeer op de werkvloer goed is. 
 
Als directeur vind ik het belangrijk dat mijn medewerkers met plezier naar hun werk gaan. Daar houd ik rekening mee als ik mensen aanneem en op zoek ga naar nieuwe klanten. Alles moet bij elkaar passen. Onteam bestaat daarom uit goede vakmensen die zelfstandig hun werk kunnen doen en daarnaast ook op sociaal vlak bij elkaar passen. Hierdoor kunnen ze onze klanten niet alleen goed te woord staan en hun problemen oplossen, maar ook als team samenwerken aan grotere projecten. Dat is soms een hele verantwoordelijkheid, maar ik merk dat iedereen daar gelukkig van wordt. 

Lijkt het jou ook leuk om bij OBI te komen werken na het lezen van dit artikel?

Bekijk hier onze vacatures

Veel gestelde vragen

Kun je bij OBI ook parttime werken? 

Ja, dat kan, maar onze voorkeur gaat ernaar uit dat je fulltime werkt. Vier volle dagen is echter geen probleem. 

Hoe hoog is het salaris?  

Dat verschilt per functie en per niveau, maar je kunt ervan uit gaan dat je bij OBI bovengemiddeld verdient. Kom je van een ander ICT-bedrijf dan zit de kans dat je er qua salaris op vooruitgaat dik in. 

Krijg ik pensioen?  

Ja hoor, elke medewerker bij OBI met een tijdelijk of vast contract neemt deel aan onze collectieve pensioenregeling.

Kan ik ook thuiswerken?  

Uiteraard kan er thuis gewerkt worden. Vooral nu. Toch word je wel af en toe op kantoor verwacht om de samenwerking met je collega’s te bevorderen en zul je regelmatig bij klanten op bezoek gaan. 

Ik heb kinderen en heb af en toe een papa- of mamadag. Kan ik dan vanaf thuis werken? 

Dat kan, maar OBI gaat ervan uit dat je op zo’n moment de helft van de tijd voor je kinderen zorgt en de andere helft werktJe krijgt dan slechts 50% uitbetaald. 

Kan ik solliciteren via Teams?  

YES, dat vinden we fijnWe maken graag kennis met je via Teams. Mocht er een vervolggesprek komen dan verwachten we je wel bij OBI op kantoor.

Krijg ik een auto van de zaak? 

Omdat je regelmatig bij klanten op bezoek gaat krijgt je als systeembeheerder een auto van de zaak.
Oh.. en je kunt bij OBI voor de deur parkeren 😉

Kan ik vooraf kennismaken met iemand die al even bij OBI werkt om wat meer zicht op de werksfeer bij OBI te krijgen?  

Geen probleem. Je kennismakingsgesprek is altijd met onze directeur Roger Zweegers. Als je uitgenodigd wordt voor een tweede gesprek en je hebt behoefte aan een gesprek met iemand die al wat langer bij OBI werkt dan is dat geen enkel probleem

Kan ik in de avond kennismaken of op gesprek komen?  

Wij vinden het geen probleem om ‘s avonds af te spreken.