fbpx

Terminal server hosting

Wilt u:

 • Thuis en onderweg werken alsof u op kantoor zit?
 • Betalen per gebruiker zonder investering in hardware?
 • Geen zorgen meer over ICT door volledige outsourcing?

Een Terminal Server maakt het mogelijk om op uw computer Windowsapplicaties te draaien zoals Word, Excel, Outlook en uw boekhoudpakket zonder deze software daadwerkelijk op uw eigen computer te installeren (dit wordt ook wel Server Based Computing genoemd). Met Terminal Server hosting heeft u een centrale server waarop alle software draait die normaal gesproken op een werkplek geïnstalleerd is. U en uw medewerkers maken vanaf een werkplek direct verbinding met de centrale server en starten daar de programma’s.

“Onze klanten hoeven zich geen zorgen te maken over hun ICT. Dat doen wij bij OBI wel. Want ICT hoort te werken. Altijd. Overal.”
Roger Zweegers (Directeur)

De voordelen van Terminal Server hosting op een rij

 • Medewerkers kunnen thuis en onderweg werken alsof ze op kantoor zitten
 • Volledige outsourcing van uw ICT beheer
 • Ondersteuning op afstand is heel eenvoudig
 • U kunt gebruik maken van oude PC’s en toch de modernste programmatuur gebruiken
 • “Bring your own device”
 • Vaste kosten per maand inclusief Microsoft Office 2013 licenties
 • U bent minder afhankelijk van hardware. Als u een werkstation vervangt zijn alle gegevens en programma’s direct weer te gebruiken.

Interesse in terminal server hosting?

Bekijk onze pakketten
 • ICT IN DE CLOUD

  ICT IN DE CLOUD

  Onbeperkt ICT met Office 365, helpdesk én begeleiding op locatie voor een vast bedrag per maand. Het kan ècht!

  PAKKETTEN & TARIEVEN
 • ICT IN-HOUSE

  ICT IN-HOUSE

  Een maatwerk ICT-oplossing voor uw servers bij u op locatie + onbeperkt helpdesk voor een vast bedrag per maand.

  PAKKETTEN & TARIEVEN

20 jaar ervaring in ICT

 • OBI beheert uw servers en garandeert een goede werkplek. OBI staat voor persoonlijke aandacht, kennis, kwaliteit en passie. Bel of maak gebruik van ons terugbelformulier voor een vrijblijvend ICT-updategesprek van een uur, waarin u vrijblijvend wordt bijgepraat over de laatste stand van zaken op ICT-gebied en systeembeheer.

  Maarten Franken GOODHABITZ
 • "Betrokken directie en medewerkers staan dag en nacht voor ons klaar."

  Firas Daoud TAF
 • "OBI is altijd bereikbaar, stabiel en de snelheid waarmee problemen worden opgelost is goed."

  Frank van Spreuwel VAN SPREUWEL TRANSPORT
 • "Wij vinden OBI creatief en proactief en ze hebben ons een perfecte oplossing op maat geboden."

  Jeroen Smulders PHENOM-WORLD
 • "Onze oude IT-partner was vooral bezig met fouten oplossen en dacht niet mee. OBI doet dit wel. Wij zijn afhankelijk van onze automatisering. Op het moment dat onze server eruit zou liggen, zijn we volledig onthand.”

  Marcel Koehler SCHOOTEN ADVIES

Terminal Server Hosting verlengt de levensduur van computers

Omdat de Terminal Server al het zware werk doet en er op de werkstations nog maar één programma nodig is (welke verbinding met de server kan maken), worden er aan werkstations maar weinig eisen gesteld. U kunt dus oudere pc’s nog prima inzetten als volwaardige werkstations en daarmee de economische levensduur van uw hardware verlengen.
Gaat er een werkstation kapot? Met een nieuwe kunt binnen enkele minuten weer doorwerken op uw eigen bureaublad en met uw eigen instellingen.

Meer over terminal server hosting en online werkplekken van OBI weten?

Online Werkplekken

Thin Clients

De werkstations hebben nog maar één taak, verbinding maken met de Terminal server. U kunt er dus voor kiezen om in plaats van normale of oudere pc’s te kiezen voor een Thin Client. Wat in feite een uitgeklede pc is.

Het voordeel van een Thin Client is dat ze goedkoper, kleiner, zuiniger en stiller zijn dan een normale pc. In een Thin Client zit geen harddisk of ventilator, de kans dat er een hardware probleem optreedt is miniem.

Hoewel deze voordelen natuurlijk fantastisch klinken zijn Thin Clients niet per definitie altijd ideaal. Laat u daarom goed adviseren wat de beste oplossing is voor uw specifieke situatie.

U kunt bij OBI ook terecht voor advies over hardware en software.

Advies hardware en software

Centraal onderhoud, applicatie- en gebruikersbeheer

Omdat alle programma’s op de Terminal Server worden uitgevoerd en de werkstations alleen nog maar verbinding maken met die server, is het onderhoud eenvoudiger. Iedereen heeft altijd dezelfde softwareversie en updates dienen alleen nog maar op de server plaats te vinden. Dit bespaart u of uw systeembeheerder een hele hoop tijd aan onderhoud.

Met Terminal Server heeft u tevens de volledige controle over de programma’s waarmee de gebruikers mogen werken. U bepaald welke programma’s beschikbaar zijn per werknemer. Het aanmaken van een nieuwe gebruiker, e-mailaccount en het installeren en toewijzen van software gebeurd nu maar op 1 plek.

Bekijk ook eens onze ICT In-house pakketten.

Tarieven & Pakketten

Een greep uit onze klanten

Is uw server aan vervanging toe?

OBI beheert uw servers en garandeert een goede werkplek. OBI staat voor persoonlijke aandacht, kennis, kwaliteit en passie. Bel of maak gebruik van ons terugbelformulier voor een vrijblijvend ICT-updategesprek van een uur, waarin u vrijblijvend wordt bijgepraat over de laatste stand van zaken op ICT-gebied en systeembeheer.

Bel 088-9008100 Of wordt u liever teruggebeld?