Klanttevredenheidsonderzoek OBI Automatisering

Om inzicht te krijgen in de klanttevredenheid laat OBI regelmatig onderzoek uitvoeren. Hieronder vindt u enkele resultaten uit het onderzoek dat onderzoeksbureau Dais&Lon Communicatie tussen januari en juni 2015 voor ons deed.

“Onze klanten hoeven zich geen zorgen te maken over hun ICT. Dat doen wij bij OBI wel. Want ICT hoort te werken. Altijd. Overal.”
Roger Zweegers (Directeur)

Met welke woorden zou u OBI omschrijven?

In het onderzoek werd OBI door de respondenten met de volgende trefwoorden omschreven:

 • Kundig op hun vakgebied.
 • Prettige mensen
 • Oplossingsgericht
 • Innovatief
 • Klantgericht, zakelijk en toch informeel!
 • Flexibel
 • Maatwerk
 • Laagdrempelig

Welke aspecten beïnvloeden de tevredenheid?

Klanten willen dat er met hen meegedacht wordt. Daarnaast wil men graag dat problemen preventief verholpen worden. Mocht er onverhoopt toch iets fout gaan, dan heeft men het liefst op een informele manier telefonisch contact met een systeembeheerder. Een aantal klanten heeft de voorkeur voor een vaste systeembeheerder.

 • ICT IN DE CLOUD

  ICT IN DE CLOUD

  Onbeperkt ICT met Office 365, helpdesk én begeleiding op locatie voor een vast bedrag per maand. Het kan ècht!

  PAKKETTEN & TARIEVEN
 • ICT IN-HOUSE

  ICT IN-HOUSE

  Een maatwerk ICT-oplossing voor uw servers bij u op locatie + onbeperkt helpdesk voor een vast bedrag per maand.

  PAKKETTEN & TARIEVEN

20 jaar ervaring in ICT

 • "Wij kunnen altijd aankloppen bij OBI, zelfs al toen we nog geen klant waren. Zo zitten ze in elkaar, klantvriendelijkheid zit in hun DNA."

  Maarten Franken GOODHABITZ
 • "Betrokken directie en medewerkers staan dag en nacht voor ons klaar."

  Firas Daoud TAF
 • "OBI is altijd bereikbaar, stabiel en de snelheid waarmee problemen worden opgelost is goed."

  Frank van Spreuwel VAN SPREUWEL TRANSPORT
 • "Wij vinden OBI creatief en proactief en ze hebben ons een perfecte oplossing op maat geboden."

  Jeroen Smulders PHENOM-WORLD
 • "Onze oude IT-partner was vooral bezig met fouten oplossen en dacht niet mee. OBI doet dit wel. Wij zijn afhankelijk van onze automatisering. Op het moment dat onze server eruit zou liggen, zijn we volledig onthand.”

  Marcel Koehler SCHOOTEN ADVIES

Wanneer adviseren onze klanten andere organisaties om over te stappen naar OBI?

Klanten van OBI adviseren andere organisaties om OBI als ICT-partner in de arm te nemen als deze niet tevreden zijn over hun huidige leverancier van ICT-diensten en op zoek zijn naar een nieuwe betrouwbare partner. “OBI zorgt ervoor dat ICT werkt. En dat scheelt mij een hoop hoofdpijn, tijd en werk.” Aldus een respondent.

Hoe tevreden zijn de klanten over OBI?

Communicatiebureau Dais&Lon heeft 35 klanten van OBI uit de omgeving Eindhoven uitgenodigd om deel te nemen aan het onderzoek. 27 bedrijven hebben uiteindelijk aangegeven mee te willen doen. Het onderzoek werd bij de klanten op locatie uitgevoerd.

Uit het onderzoek is gebleken dat er ook nog enkele verbeterpunten waren. Zo vonden enkele klanten dat er op het gebied van het aandragen van oplossingen en het meedenken nog wel wat verbeterd kon worden. Door goed naar de klant te luisteren heeft OBI meteen de jaarlijkse evaluatiegesprekken aangepast, waardoor nog beter gehoor gegeven kan worden aan de verlangens van de klant. Daarnaast heeft communicatiebureau Dais&Lon brainstormsessies gehouden met onze systeembeheerders, zodat zij de klant nog beter van dienst kunnen zijn.

OBI scoort gemiddeld een 8.2 op algehele tevredenheid.

Riumssen B.V. marketingpartner van OBI

Riumssen Content Marketing Eindhoven heeft het stokje per 1 oktober 2017 van Dais&Lon Communicatie overgenomen. Om de continuïteit van de onderzoek te waarborgen zal Riumssen nieuwe en bestaande klanten regelmatig naar hun ervaring met de diensten van OBI vragen. Hierdoor kan OBI nog beter en sneller inspringen op de wensen van zijn klanten.

Een greep uit onze klanten

Is uw server aan vervanging toe?

OBI beheert uw servers en garandeert een goede werkplek. OBI staat voor persoonlijke aandacht, kennis, kwaliteit en passie. Bel of maak gebruik van ons terugbelformulier voor een vrijblijvend ICT-updategesprek van een uur, waarin u vrijblijvend wordt bijgepraat over de laatste stand van zaken op ICT-gebied en systeembeheer.

Bel 088-9008100 Of wordt u liever teruggebeld?