ICT-bedrijf OBI groeit en is verhuisd naar een groter pand aan de Insulindelaan 111 in Eindhoven. Directeur Roger Zweegers vertelt.

Groeien en een professionele uitstraling

“Het vorige pand in Geldrop werd echt te klein. Daarnaast wilden we een professionelere uitstraling creëren. We zijn dus op zoek gegaan naar een plek waar we kunnen groeien en met trots onze klanten kunnen ontvangen. OBI bestaat ondertussen 22 jaar en er werken een kleine twintig mensen en dat worden er iedere maand meer.”

Zichtlocatie in Eindhoven

“Het nieuwe OBI-kantoor ligt op de ideale locatie.  Vlak bij het centrum van Eindhoven en omdat je hier scooters en elektrische fietsen voor de deur hebt staan ben je snel op en neer. Dat is lunchafspraak- en vrijdagmidagborreltechnisch lekker praktisch. Daarnaast zijn er voldoende parkeerplekken voor de deur, zodat onze mensen en klanten altijd een (gratis) parkeerplek hebben. Omdat het pand aan de binnenring van Eindhoven ligt is het een zichtlocatie. Dat is vrij uniek. Ik ken het pand al heel lang en ik had het al jaren op het oog.

Perfecte eerste indruk

“De verhuizing was een hele klus, maar alles valt nu op zijn plek. De interne verbouwing, wie doet wat, het was een hele opgave om alles in goede banen te leiden, en dat terwijl onze systeembeheerders gewoon hun werk moesten blijven doen. Maar het is ons gelukt, want de deadline van 1 februari is ruim op tijd gehaald.”

“Het is een forse investering voor de komende 10 jaar. Maar als ik (nu al) naar het resultaat kijk denk ik dat het een investering is die zijn geld meer dan terugverdient. Alle vinkjes staan op groen. De werksfeer is vanaf dag één 100% verbeterd, terwijl die al supergoed was. Als je binnenkomt heb je meteen een loungegevoel en kunnen medewerkers en klanten aan de bar genieten van écht lekkere koffie. Voorheen zaten we in een keukentje te lunchen, nu hebben we een mooie ruimte met een biljarttafel.”

OBIerkaart

“In onze bar hebben we een koelkast met een glazen deur. Daar staan voor iedereen verschillende soorten fris, pils, wijn en diverse speciaalbieren keurig op een rij om gepakt te worden. Onze Stijn, die voordat hij bij OBI kwam werken vormgever was, heeft meteen een OBIerkaart ontworpen met daarop de verschillende speciaalbieren die in de koelkast staan. Ondanks dat we nog maar een paar weken in dit pand zitten voel je dat de energie bij iedereen enorm is toegenomen. En dat vind ik supergaaf!”

Nog veiliger, nog groter

“We hebben in het nieuwe pand qua infrastructuur de ruimte om ons nog meer te richten op de beveiliging van de ICT van onze klanten. Zo hangen er door het hele gebouw schermen met de bekende groene en rode lampjes, waarmee we in de gaten kunnen houden wat er bij hen gebeurt. We hebben nu een war room, daar kunnen we, in geval van calamiteiten zoals hackaanvallen, snel schakelen. OBI is gezegend met een groot aantal zware senior systeembeheerders. Zij hebben met de war room een ruimte waar zij hun ei kwijt kunnen.

Het nieuwe pand leent zich ook goed voor het behouden van de continuïteit van onze dienstverlening. Iedere ‘afdeling’ heeft zijn eigen geoptimaliseerde ruimte. Daardoor kunnen we onze jaarlijkse interne audits op de veiligheid en kwaliteit van de computernetwerken van onze klanten houden.”

Verdubbelen

“Het doel van deze stap is dat we binnen nu en drie tot vijf jaar verdubbelen zowel qua omzet als het aantal medewerkers. Maar ik ben vooral trots dat ons team deze stap heeft kunnen maken en dat we zo’n prachtig kantoor hebben weten te creëren met ons allen.”

Kom gezellig langs in ons nieuwe pand

Wilt u eens op bezoek komen in ons mooie nieuwe pand in Eindhoven? U bent van harte welkom. Als u er zeker van wilt zijn dat wij alle tijd voor u hebben, maak dan eerst even afspraak door te bellen naar Roger op 088-9008100 of mail naar roger@obi.nl. Hij zorgt er persoonlijk voor dat er een heerlijke kop koffie voor u klaar staat.