Word ook een powerbedrijf met Power BI!

Data opslaan over al je bedrijfsprocessen is tegenwoordig standaard. U heeft ongetwijfeld talloze softwarepakketten waarmee u bijhoudt wat er allemaal gebeurt binnen uw bedrijf. Maar hoe houdt u het overzicht? Dat doet u met Power BI. Hiermee koppelt u alle bestaande data aan elkaar en verhoogt u de efficiëntie van uw bedrijf door te sturen op cijfersKPI’s inrichten in visuele dashboards en beslissingen nemen op basis van business intelligence was nog nooit zo eenvoudig. 

Power BI OBI Auotmatisering

Breng uw bedrijf verder met business intelligence 

Het omzetten van gegevens in nuttige bedrijfsinformatie leidt tot kennis. Met deze actuele kennis kunt u beslissingen nemen, dus in feite zet de data uw bedrijf aan tot actie. Dat is hoe business intelligence in het kort werkt.  

Misschien heeft u al duidelijke KPI’s (Kritische Prestatie-Indicatoren) opgesteld voor uw bedrijf. Door de juiste tools te gebruiken, kunt u nog beter sturen op deze cijfers. Zo wordt u een echt powerbedrijf! 

KPIs halen met Power BI 

Power BI is een service voor bedrijfsanalyse die inzichten biedt voor het nemen van snelle en geïnformeerde beslissingen. Alle softwarepakketten waar u nu al mee werkt, hebben databases en die kunt u aan elkaar koppelen met Power BI. Zo ziet u of uw KPIs haalt of dat er nog meer gas moet worden gegeven op een bepaald onderdeel 

De cijfers worden door Power BI uit uw bestaande software gehaald, dus u hoeft verder niets in te voeren. Ook uit Excel-sheets of tekstbestanden kan data worden verwerkt. Allerlei data wordt aan elkaar gekoppeld en gevisualiseerd. 

Dit kunt u met Power BI: 

 • Gegevens omzetten in indrukwekkende visuals en deze delen met collega’s op ongeacht welk apparaat. 
 • Vanuit één handig overzicht alle gegevens analyseren. 
 • Samenwerken met collega’s aan dashboards op maat en interactieve rapporten. 
 • De schaal aanpassen voor uw gehele organisatie met een geïntegreerd beheer en beveiliging. 

Dit artikel staat in ons GRATIS ICT-MAGAZINE Bits&Bytes. Wilt u het hele magazine lezen? Klik dan hier en wij sturen het u gratis en geheel vrijblijvend toe.

Sturen op cijfers was nog nooit zo eenvoudig 

Power BI is een onderdeel van Microsoft Office 365 

In Microsoft Office 365 Enterprise E5 is de gratis versie van Power BI al inbegrepen. De standaard Power BI is er in 2 opties: 

 • Power BI Free (Gratis) 
 • Power BI Pro (Vanaf € 8,40 per gebruiker per maand) 

 Er zijn nog meer varianten beschikbaar. Sommige met een prijs per gebruiker, andere met een prijs per organisatie. 

Wat is het verschil tussen Free en Pro? 

Met de gratis versie van Power BI kunt u al flink aan de slag. Tientallen databronnen koppelen, online dashboards publiceren en exporteren naar PowerPoint, Excel en csv-bestanden kan allemaal met Power BI Free.  

Met Power BI Pro kunt u de volgende vijf stappen doorlopen voor uw bedrijf: 

 1. Gegevens verzamelen en opschonen
 2. Modelleren en analyseren 
 3. Visualiseren in een dashboard 
 4. Publiceren naar de cloud en delen met anderen 
 5. Dashboards bekijken waar u wilt en samenwerken met collega’s 

10 voordelen van kiezen voor Power BI 

Voldoe aan uw behoeften voor self-service en bedrijfsanalyse met een van de grootste business intelligence-clouds ter wereld. Ontdek hoe geavanceerde kunstmatige intelligentie en continue innovatie u helpen om uw gegevens op schaal om te zetten in inzichten in uw organisatie. Er zijn wel 10 voordelen die u behaalt door te kiezen voor Power BI: 

 1. Zet in op analyses van gegevensstromen in realtime
  Zorg dat u weet wat er op dit moment plaatsvindt en niet alleen wat er in het verleden is gebeurd. Van fabriekssensoren tot bronnen op social media, met toegang tot analyses in realtime bent u voorbereid om op elk moment weloverwogen beslissingen te nemen.
 2. Zet inzichten om in actie
  Ga van gegevens naar inzichten en van inzichten naar actie met Microsoft Power Platform en combineer Power BI met PowerApps en Microsoft Flow om eenvoudig zakelijke toepassingen te ontwikkelen en werkstromen te automatiseren.
 3. Vind snel antwoorden dankzij toonaangevende AI
  Profiteer van de nieuwste innovaties voor Microsoft AI (kunstmatige intelligentie). Hiermee kunnen gebruikers zonder ervaring als gegevenswetenschapper zelf gegevens voorbereiden, machine learning-modellen ontwikkelen en snel inzichten blootleggen in gestructureerde en ongestructureerde gegevens, waaronder tekst en afbeeldingen.
 4. Maak gebruik van ongeëvenaarde integratie met Excel
  Iedereen die bekend is met Office 365, kan eenvoudig Excel-query’s, -gegevensmodellen en -rapporten verbinden met Power BI-dashboards voor snelle en nieuwe methoden om zakelijke gegevens in Excel te verzamelen, analyseren, publiceren en delen.
 5. Geef op voordelige wijze iedereen toegang tot business intelligence
  Omdat Power BI Desktop gratis te gebruiken is en Power BI Pro een lage maandelijkse prijs per gebruiker heeft, kunt u op een kosteneffectieve manier iedereen mogelijkheden voor business intelligence en analyse bieden om overal in uw organisatie een gegevenscultuur te stimuleren.
 6. Integreer self-service en bedrijfsanalyse
  Gebruik één platform om aan uw wensen voor self-service en zakelijke gegevensanalyse te voldoen. Krijg toegang tot krachtige semantische modellen en gepagineerde rapporten met vaste indeling en perfect tot op de pixel.
 7. Vertrouw op een van de grootste en snelst groeiende business intelligence-clouds
  Maak en deel interactieve visualisaties in wereldwijde datacenters, waaronder nationale clouds, om te voldoen aan de compliance- en regelgevingsvereisten.
 8. Kies voor snelle, door gebruikers gestuurde innovatie
  Ontvang wekelijkse en maandelijkse updates die Power BI-functies en -mogelijkheden verbeteren. Deze updates zijn gebaseerd op duizenden ideeën die jaarlijks worden ingediend door een community met meer dan een half miljoen leden over de hele wereld.
 9. Versnel de voorbereiding van big data met Azure
  Vereenvoudig de manier waarop u grote hoeveelheden gegevens analyseert en deelt. Door een ongelimiteerd data lake van Azure te gebruiken, kunt u de tijd voor het verkrijgen van inzichten verkorten en de samenwerking tussen bedrijfsanalisten, gegevenstechnici en gegevenswetenschappers verhogen.
 10. Vertrouw op de leidende rol van Microsoft
  Microsoft wordt al voor het twaalfde achtereenvolgende jaar door Gartner erkend als leider in het Magic Quadrant voor Analytics and Business Intelligence Platforms.

InteresseDe ervaren specialisten van OBI geven u graag maatwerkadvies.

Een deskundige partner als OBI kan uw organisatie ondersteunen met maatwerk en advies op het gebied van Power BI. Aan de hand van onze ervaren expert kiest u voor de beste route richting KPI-dashboards en bedrijfsefficiëntie Hét ICT-Team van OBI Automatisering helpt u graag. Bel voor een geheel vrijblijvend gesprek naar 088-9008100. Of wordt u liever een teruggebeld? Klik dan hier!