OBI ICT bedrijf is ISO 27001 gecertificeerd

Cum laude!

En daar zijn we trots op!
Met een uitstekende score van 0 minors en 0 majors heeft OBI ICT haar ISO 27001 certificering behaald in september 2019.

Wat is ISO 27001 certificering?

ISO 27001 is de internationale norm voor het Information Security Management System (ISMS). Het geeft u de vrijheid om te ondernemen en te innoveren in de wetenschap dat uw informatiebeveiliging ten alle tijden op orde is en blijft. Daarnaast specificeert ISO 27001 eisen voor het implementeren en beheersen van beveiligingsmaatregelen. U kunt dan denken aan bescherming van persoonsgegevens, bescherming tegen inbraak, hackers en datalekken. ISO 27001 heeft als doel de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie en informatiesystemen te garanderen.

De voordelen van een ISO 27001 certificering

Voldoen aan de strenge informatiebeveiligings-eisen van onze klanten is niet het enige voordeel van een ISO 27001 certificering. Hier vindt u nog een aantal voordelen:

Verbeterde structuur van de interne organisatie.

Duidelijkheid over de interne taakverdeling door het vastleggen van afspraken en processen.
Minder stress door het inventariseren van risico’s en als team samen met collega’s oplossingen bedenken.
Optimale informatiebeveiliging en minimaliseren van ICT beveiligingsincidenten.
Voldoen aan onze eigen(!) én de strenge aanbestedingsregels van onze klanten
Aantoonbaar voldoen aan wet- en regelgeving zoals de AVG/GDPR

Wat betekent ISO 27001 voor klanten van OBI?

Werkt u in de cloud of bewaart u gegevens online? Bent u afhankelijk van continuïteit? Dan is het beveiligen en bewaken van deze gegevens ontzettend belangrijk, want vanwege de toenemende criminaliteit zijn deze gegevens steeds kwetsbaarder. Het ISO/IEC 27001:2013 certificaat geeft u de zekerheid dat we het informatiebeveiligingsproces beheersen, de gegevens van onze klanten goed beveiligen én dat wij doen aan constante verbetering gericht op de beveiliging van gegevens van onze klanten.
Door middel van jaarlijkse interne én externe controles wordt gewaarborgd dat we blijven voldoen aan de gestelde eisen van ISO/IEC 27001:2013.