Sinds kort heeft OBI twee nieuwe medewerkers; systeembeheerders Roy Vermazeren en Sjakkie van den Oever. Het leek ons een leuk idee om de mannen aan u voor te stellen.

Roy Vermazeren
Roy is 28 jaar en komt uit Deurne, maar de liefde bracht hem vier jaar geleden naar Eindhoven waar hij nu nog steeds woont. Hij kwam bij toeval in de ICT terecht. “Na het vmbo heb ik de opleiding ‘Vrede en Veiligheid’ gedaan om op mijn zeventiende het leger in te gaan.” Hij kwam in Oirschot te liggen en ging naar Afghanistan. Bij terugkomst studeerde hij verder op de Koninklijke Militaire School in Weert om onderofficier bij de verbindingsdienst te worden. Daar kwam hij in aanraking met ICT. Dat vond hij zo leuk dat hij onder werktijd de opleiding ICT op mbo-niveau ging volgen. Met zijn diploma op zak werd hij naar Somalië uitgezonden als netwerkmanager. “Toen ik terug in Nederland was zag ik dat er weinig doorgroeimogelijkheden bij defensie waren. Daarom ben ik gaan solliciteren en uiteindelijk bij OBI terecht gekomen als systeembeheerder.”

Sjakkie van den Oever
De 36-jarige Sjakkie is de trotse vader van Fleur (9) en Merel (6). “Ik werkte voorheen ook bij een ICT-bedrijf. Daar had ik als hoofd systeembeheer zes mensen onder me. Daarvoor heb ik bij verschillende bedrijven gewerkt. Allemaal in de ICT. In mijn vrije tijd heb ik zelf ook nog een bedrijfje. Voor particulieren en kleine bedrijfjes repareer ik computers, bouw simpele websites en verkoop computers. Allemaal op hele kleine schaal, zodat het mijn werkgevers niet schaadt.” Na de middelbare school ambieerde Sjakkie een carrière in de boekhouding, maar kwam er tijdens de opleiding achter dat daar zijn ambitie niet lag. Zonder er lang over na te denken maakt hij al snel de overstap naar de opleiding Beheer Informatiesystemen. “Die opleiding stelde niet zoveel voor. Ik heb het vak uiteindelijk mezelf geleerd. Zowel thuis als in de praktijk.”

Systeembeerders
Sjakkie: “Bij OBI heeft iedere klant twee vaste systeembeheerders. De een houdt de helicopterview over het systeem van de klant en zorgt dat altijd alles werkt. De ander komt het meest bij de klant over de vloer. Hij installeert daar bijvoorbeeld de pc’s en lost kleine incidenten op.”

OBI Automatisering
Sjakkie: “Ik werd door OBI benaderd via LinkedIn. Ik kende de naam van het bedrijf al omdat een oud-collega daar had gewerkt. Dat triggerde mij om het LinkedInbericht te lezen en contact op te nemen met Roger. Na een paar gesprekken bleek het goed te klikken. Ik had een goede baan, maar er was veel stress, een hoge werkdruk en moest veel uren werken. Dat begon me op te breken. Toen Roger me beloofde dat dat bij OBI een stuk minder was, was de keuze voor mij snel gemaakt.”

Uitdaging
Roy: “Ik krijg hier de kans om mezelf te ontplooien, om het vak te leren. Daar ligt mijn uitdaging. Ik wil zo goed mogelijk in mijn vak worden. Gelukkig krijg ik daar bij OBI alle mogelijkheid voor en leer veel van Sjakkie en de andere ervaren systeembeheerders.
Sjakkie: “Mijn voorganger lag goed bij de klanten. Mijn uitdaging is het dan ook om hen te laten zien dat ik net zo’n kei in mijn vak ben en misschien nog wel een beetje beter ben.”
Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan gerust contact op met OBI via ons terugbelformulier of bel naar telefoonnummer 088-9008100. OBI, Hét ICT Team staat graag voor u klaar.

Is uw server aan vervanging toe?

Wilt u advies over de mogelijkheden voor uw MKB-organisatie?

contact